Производство и ремонт на лодки, катамарани и изделия от стъклопласт

ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200

ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200 ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200 ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200 ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200 ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200 ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200 ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200

Модел: TRT 1200 CR – с кабина

 

Модел: TRT 1200 GT – без кабина

 

Спортно-туристически катамаран по норвежки проект с неограничен район на плаване.

 

Главни характеристики:

Дължина ………………… L max = 12.00 м

Широчина ………………. B max = 7.60 м

Височина на борда …….. D mid = 2.20 м

Газене …………………… d = 0,50 м

Водоизместване ………… = 5 тона

Екипаж ………………….. до 2 човека

Работници ........................ до 8 човека

Автономност .................... до 30 дни

 

Корпусни конструкции – изпълнени са от стъклопласт с висококачествени материали, които след гелкоатното покритие са:

 • мат 100 гр/м2

 • триаксиална рогозка 750 гр/м2

 • мат 450 гр/м2

 • триаксиална рогозка 1750 гр/м2

 • divinycell H80-GS15mm

т.е. постига се сандвич конструкция по бордовете, палубата и преградите с изключение на дъното на корпусите. За ламинирането се използва полиестерна и винилестерна смола.

Корпусите са бели с широка цветна лента, а палубата в района на движение е обработена с противохлъзгащ материал.

 

Ветрилна площ и двигатели за маневриране – малкото тегло, стабилността на катамарана, добре разчетената ветрилна площ, както и високия клиренс, който не позволява блъскане от вълните, правят катамараните много бързи и лесни за управление от двама души

 

Оборудват се с един двигател от 30 к.с. или два по 15 к.с., разположени под кокпита, които се вдигат и спускат. С тях катамарана достига над 8 възела крейсерска скорост.

Платната са:

 • малко носово ветрило – 57,0 м2

 • голямо носово ветрило – 76,0 м2

 • кърмово ветрило – 80,0 м2

Интериор и обзавеждане – На снимките, показващи общото разположение на модела CR и мопдела GT се вижда елегантната простота на интериора и предвидените удобства за екипажа и пасажерите при по-дълго плаване. И двата модела разполагат с оборудван кухненски блок с мивка, шкафове, рафтове и газови прибори, санитарен възел с мивка и душ, четири добре обособени двуместни каюти за настаняване и спане на 4 до 8 човека.

 

Модела CR разполага с просторен салон, обзаведен с мека мебел за 6 до 8 души, а модел GT с просторен палубен кокпит с две странични банки за сядане, което е и основната разлика между двата модела.

Електро и радио-навигационно оборудване – Моделите катамарани са оборудвани с всичко необходимо за нормалната им експлоатация, съгласно изискванията на класификационните организации, като лебедка, въжета, блокове съединителни и др., кормилна система, навигационни светлини и вътрешно осветление, компас, УКВ – радиостанция и др. Извън предлаганото оборудване могат да се включат и много други опции пожелание на клиента.