Стъклопласт
производство на лодки и стъклопластмасови изделия

ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН TRT 1200

Модел: TRT 1200 CR – с кабина

Модел: TRT 1200 GT – без кабина

Спортно-туристически катамаран по норвежки проект с неограничен район на плаване.

Главни характеристики:

Дължина ………………… L max = 12.00 м

Широчина ………………. B max = 7.60 м

Височина на борда …….. D mid = 2.20 м

Газене …………………… d = 0,50 м

Водоизместване ………… ∆ = 5 тона

Екипаж ………………….. до 2 човека

Работници …………………… до 8 човека

Автономност ……………….. до 30 дни

Корпусни конструкции – изпълнени са от стъклопласт с висококачествени материали, които след гелкоатното покритие са:

  • мат 100 гр/м2
  • триаксиална рогозка 750 гр/м2
  • мат 450 гр/м2
  • триаксиална рогозка 1750 гр/м2
  • divinycell H80-GS15mm

т.е. постига се сандвич конструкция по бордовете, палубата и преградите с изключение на дъното на корпусите. За ламинирането се използва полиестерна и винилестерна смола.

Корпусите са бели с широка цветна лента, а палубата в района на движение е обработена с противохлъзгащ материал.

Ветрилна площ и двигатели за маневриране – малкото тегло, стабилността на катамарана, добре разчетената ветрилна площ, както и високия клиренс, който не позволява блъскане от вълните, правят катамараните много бързи и лесни за управление от двама души

Оборудват се с един двигател от 30 к.с. или два по 15 к.с., разположени под кокпита, които се вдигат и спускат. С тях катамарана достига над 8 възела крейсерска скорост.

Платната са:

  • малко носово ветрило – 57,0 м2
  • голямо носово ветрило – 76,0 м2
  • кърмово ветрило – 80,0 м2

Интериор и обзавеждане – На снимките, показващи общото разположение на модела CR и мопдела GT се вижда елегантната простота на интериора и предвидените удобства за екипажа и пасажерите при по-дълго плаване. И двата модела разполагат с оборудван кухненски блок с мивка, шкафове, рафтове и газови прибори, санитарен възел с мивка и душ, четири добре обособени двуместни каюти за настаняване и спане на 4 до 8 човека.

Модела CR разполага с просторен салон, обзаведен с мека мебел за 6 до 8 души, а модел GT с просторен палубен кокпит с две странични банки за сядане, което е и основната разлика между двата модела.

Електро и радио-навигационно оборудване – Моделите катамарани са оборудвани с всичко необходимо за нормалната им експлоатация, съгласно изискванията на класификационните организации, като лебедка, въжета, блокове съединителни и др., кормилна система, навигационни светлини и вътрешно осветление, компас, УКВ – радиостанция и др. Извън предлаганото оборудване могат да се включат и много други опции пожелание на клиента.  

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност