Стъклопласт
производство на лодки и стъклопластмасови изделия

ПЪТНИЧЕСКИ МОТОРЕН КАТАМАРАН „LEVANTY” тип „CSP 175”

Катамарана се произвежда по собствен проект и е предназначен за превоз на пътници, за туристически и културно – исторически плавания както и за атракции по море и закрити водоеми.

Катамарана се произвежда по всички изисквания на класификационните организации в това число – Български Корабен Регистър, Изпълнителна Агенция „Морска Администрация” и е под техен надзор и контрол.

Заложените параметри, които подлежат на промяна взависимост от заданието на проекта са:

  • Район на плаване – „I-B”
  • Проектна категория – „C”
  • Производствен контрол – тип „A”
  • Мореходност – до 3 бала
  • Автономност по гориво – 180 м.м.

и далечина на плаване

Задвижването на кораба се осъществява от два дизелови двигателя „Volvo Penta” по 280 к.с. и съответните системи с които постига 12 възела крейсерска скорост и 15 възела максимална скорост.

Предвидено е оптимално електрообзавеждане със съответните източници за:

  • 12 V – 2 бр. алтернатори и 5 бр. акумулатори;
  • 220 V – брегово и вътрешно от монтиран трифазен дизелгенератор.

На кораба е заложено и монтирано в пълно съответствие с изискванията радио-навигационно оборудване и автоматизация обема и степента на която позволява управление, контрол и защита на пропулсивната уредба без постоянна вахта в машинно отделение (МО) при всички режими на експлоатация, които удовлетворяват всички изисквания на действащите Правила.

Катамарана се предлага на клиента с пълен набор техническа и експлоатационна документация и свидетелство за прием от БКР.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност