Стъклопласт
производство на лодки и стъклопластмасови изделия

ПЪТНИЧЕСКИ МОТОРЕН ИЛИ МОТОРНО-ВЕТРОХОДЕН КАТАМАРАН

Пасажерски многовариантен катамаран за превоз на пътници.

Този проект е разработен на базата на наличната екипировка за 12 и 14,2 метровите катамарани тип TRT, което определя два варианта взависимост от габаритните размери, т.е.:

1. Дължина ………………… L max = 12.00 м

Широчина ………………. B max = 7.60 м

Височина на борда …….. D mid = 2.20 м

2. Дължина ………………… L max = 14.20 м

Широчина ………………. B max = 8.20 м

Височина на борда …….. D mid = 2.20 м

Основната философия на тази идейна разработка е постигането на възможно най-добра цена на крайният продукт, при пълно съответствие на проекта и изпълнението с „Правилата за класификация и строеж на малки плавателни съдове с дължина до 24 метра”, както и представянето на клиента на всички свидетелства, сертификати и съпроводителна документация от Класификационните организации и от производителя.

Освен от габаритите на катамарана, многообразието на вариантите се определя и от архитектурата и оборудването. В зависимост от този показател могат да бъдат само моторни или комбинирани и с ветроходно оборудване, както и:

  1. Моторен с рубка еднопалубен за 36 до 40 човека;
  2. Моторен с рубка двупалубен за 36 до 60 човека;
  3. Моторен без рубка еднопалубен за до 40 човека;
  4. Комбиниран еднопалубен с рубка и платна за до 40 човека.

Част от идейните вариантите, които могат да бъдат променени в зависимост от изискванията на клиента са показани на снимките.

Необходимата мощност на двигателите за различните варианти варира м/у 2 х 60 к.с. или 2 х 100 к.с. с възможност освен стационарни да бъдат и извънбордови двигатели.

Цялото насищане и оборудване на катамараните, освен задължителното по изискванията на „Правилата за класификация и строеж на малки плавателни съдове с дължина до 24 метра”, се съобразява с предпочитанията на клиента.

Като идейно-контрактни документи при всяко договаряне се разработват:

  • Задание
  • Общо разположение
  • Общокорабни спецификации
  • Списък на основните материали и оборудване.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност